awayfromkeyboard.blogg.se

2020-04-24
20:08:58

Livet med katt

Det känns som att jag och Notch har kommit in i en ny fas av våran relation på något vis. Han känns plötsligt lugnare och tryggare, har börjat sträcka ut sig på rygg för att bli kliad på magen, sover på min arm på nätterna, och älskar plötsligt att vara utomhus. Egentligen tror jag att det mesta beror på vädret. Särskilt delen om att han vill vara ute. Solen har ju äntligen kommit fram och börjat visa sig från sin varmaste sida. Den här veckan har det mer eller mindre varit sommarväder. Underbart! Både jag och Notch njuter.
Vi har också börjat komma in i lite mer fasta rutiner nu. På morgonen äter vi frukost, och sen går vi ut på promenad. Jag har till och med börjat gå upp en halvtimme tidigare på dagarna för att han ska få mer tid utomhus. När jag kommer hem från jobbet på kvällen så är det mys med borstar och godis. Tror att jag kanske skämmer bort honom lite... ^^
Vi har testat lite att gå utan sele utomhus också. Försöker lära honom att följa mig istället för att jag ska följa honom. Det går sådär än så länge :P Men han tycker det är superkul att kunna springa fritt. Får se om det är något vi kan jobba mer på senare. Nu ska han först iväg till husse för lite semester. Det kommer att bli lite tomt utan honom, men jag vet att han kommer att ha det superbra där med mer sällskap och mer utevistelse.