awayfromkeyboard.blogg.se

2021-06-30
19:37:30

Midsommar 2021! Del 1

Jag kommer få dela upp berättelsen om min midsommar i flera delar känner jag, precis som förra året, haha. Men jag börjar med själva midsommarafton! Jag fick någon vecka innan det glädjande beskedet att jag skulle vara ledig på midsommar, något som jag inte hade räknat med. Först började jag och min vän planera in en tur med båten med lite sol och bad. Men tyvärr upptäckte vi att vädret inte skulle bli så fantastiskt (även om det såklart var det dagen innan midsommar, suck). Men vi planerade om till en vandringstur istället, vilket ju är ganska trevligt. Vi hamnade i ett naturreservat i Onsala där vi skulle gå en vandringsslinga på 5 km. Det är svårt att säga dock om det faktiskt blev 5 km eller inte eftersom vandringsleden inte var uppmärkt, utan vi fick gissa lite och ta oss fram så som vi kände för. Det blev en hel del bergsklättrande! Vädret var somsagt inte fantastiskt utan ganska gråmulet och emellanåt kom det några droppar regn. Men vi hade trevligt ändå :)
Efter vandringen tog vi bilen till ett annat naturreservat ungefär 30 min bort där jag hade läst att det fanns en bra grillplats. Där hittade vi en perfekt liten gräsplätt bland massa klippor och satte oss och började grilla. Medan vi satt där så såg vi hur de gråa molnen drog sig längre och längre bort, och solen sakta men säkert började lysa allt starkare. Helt plötsligt var vädret perfekt! Vi låg kvar ett bra tag efter att vi hade ätit och bara njöt av solen, innan det var dags att packa ihop och dra sig hemåt. Nästa dag skulle vi ju iväg igen!
De två första bilderna är tagna under vandringen. På den första bilden ser vi viken som jag numera döpt till "Äckel-viken". Den ser trevlig ut, men det stank så in i hoppsan. Usch, usch, usch. Den sista bilden är från grillplatsen, när solen äntligen kom fram!