awayfromkeyboard.blogg.se

2020-05-31
20:42:46

Tjolahopp Tjolöholm!

Förra helgen tyckte jag och min vän att det var dags för en ny utflykt och vi bestämde redan tidigt för att ta sikte mot Tjolöholms slott. Jag har (så vitt jag minns) bara varit där en gång tidigare, vilket var under en julmarknad i december. Därför tyckte jag att det skulle bli kul att se hur slottet och allt runt omkring såg ut under sommaren.
Besvikelsen var dock ganska stor när jag på lördagen vaknade upp till ljudet av ösregn. Kändes ju inte det minsta lockande att gå runt och fota i regnet!
Men min vän sa att vi borde åka ändå, det skulle säkert vara sol på andra sidan Göteborg. Det var det först inte dock. Men efter att dödat lite tid med att gå och shoppa så började faktiskt de gråa molnen förflytta sig, och när vi slutligen kom fram till Tjolöholms slott så hade vi plötsligt strålande sol på himlen. Tänk vilken tur! Slottet är verkligen jätte vackert, så även den vältrimmade trädgården på baksidan. Från baksidan har man också en fantastiskt utsikt ut mot havet. Här hade jag lätt kunnat tänka mig att bo! I slutändan blev det alltså en riktigt mysig dag som vi avslutade med att grilla i en trevlig liten skogsdunge. Perfekt liten utflykt!