awayfromkeyboard.blogg.se

2023-01-18
13:30:10

Vinterns fördelar

Jag är egentligen inget jätte stort fan av vintern. Det beror nog mycket på mitt jobb. Snö och is är definitivt inte de bästa väglagen att köra lastbil på, och vissa dagar får man bara be en bön att man kommer hem igen och inte fastnar ute i frusen skog. Annars är det kylan och mörkret som också gör denna årstid till ett mindre helvete. Men jag försöker ändå att hålla mig positiv och se även den bra sidan av vintern. Som dagen då jag tog dessa foton. Landskapet var så himla vackert att jag var tvungen att ta med mig kameran ut på en promenad, trots att jag var sjuk. Av någon anledning så är det oftast när jag är sjuk som vädret är som allra finast, what's up with that? Men solen lyste så fint på de frusna trädgrenarna och jag kände mig lycklig som fick uppleva det.
En annan riktigt mysig vinterdag hade jag för någon vecka sedan, då vi och syrrans familj samlades uppe hos vår kära mor för att äta en försenad kalkonmiddag. Det hade snöat rejält dagen innan så jag, syrran, morsan och syrrans två pojkar gick ut för att åka pulka i trädgården. Det var ju världens minsta backe egentligen, men herrejösses vad kul vi hade ändå! Kan inte ens minnas senaste gången jag åkte pulka, måste vara flera år sedan. Sedan byggade vi en snögubbe tillsammans, med mössa och reflexväst. Den blev så fin så!
Nästa dag hade all snö regnat bort och snögubben var knappt mer än en snöhög. Men minnena och bilderna från dagen finns kvar. Det är de jag älskar med att fota, att man kan spara alla minnen i en enkel bild.