awayfromkeyboard.blogg.se

2020-09-30
21:16:21

Rom, del 2 - Omtumlande start

Jag tror att det jag var mest nervös inför när det kom till Rom-resan var själva resan dit. Vi skulle mellanlanda i Paris och sitta där i 3 timmar innan vi skulle flyga vidare till Rom. Det innebar att det var två olika flyg som vi behövde hålla reda på, och sammanlagt tre olika flygplatser som vi skulle försöka att inte tappa bort oss i. Det visade sig inte vara så jätte komplicerat i slutändan, och allting flöt på precis som det skulle. Det jag tydligen borde ha oroat mig över var hotellet som vi hade bokat. Vi hade beställt en taxi för att ta oss från flygplatsen till hotellet, men när vi väl kom fram så var det bara ett stort vitt plakat över ingången till hotellet. Vi fattade ingenting... Efter många om och men, och med hjälp från vår supersnälla chaufför, så fick vi tillslut reda på att hotellet hade varit stängt och igenbommat i minst 4 månader... 4 jävla månader?! Utan att någon hade kommit på tanken att meddela det till oss? Det var inte den början på våran semester som vi hade tänkt oss. Det var bara till att sätta oss och ringa till företaget som vi hade bokat hotellet genom och få dom att fixa ett nytt boende. Ungefär tre timmar senare kunde vi äntligen sätta oss i en ny taxi på väg till ett annat hotell.
Vi hade börjat vår resa den dagen genom att gå upp klockan 3 på natten, efter bara ca 3 timmars sömn, för att kunna vara på flygplatsen klockan 4. Vår plan hade varit att ta en powernap när vi kom till hotellet för att sen gå ut och äta. Men klockan hann bli halv sju på kvällen innan vi äntligen fått in alla packning på rummet, och vid det laget var vi inte bara utmattade, utan även utsvultna. Så det blev istället att vi tog oss till närmaste restaurang, åt och gick sen tillbaka till hotellet och la oss. Vilken härlig start! xD
Bilderna är från hotellrummet som jag måste säga var väldigt fräscht och fint. Andra bilden är utsikten från vår balkong, som kanske inte var den allra mest spännande, haha.