awayfromkeyboard.blogg.se

2023-08-28
10:49:37

Sekelskiftesdagar

Vi avslutade vår semester med ytterliggare ett besök på Marstrand. Denna gången tillsammans med min partners familj under evenemanget Sekelskiftesdagarna. Jag hade inte hört talas om detta innan, men det är tydligen en årlig folkfest med massor av aktiviteter. Många av aktiviteterna handlar om förra sekelskiftet, där av namnet. Bland annat kunde man titta på och fota sig själv tillsammans med några äldre bilar, "Kung Oscar II" kom med ångaren Bohuslän (sista bilden) och höll tal på olika platser på ön, människor från Västkustens träbåtsförening kom och visade upp sina båtar (de syns på första bilden), barn kunde testa på lekar från förra sekelskiftet, man kunde vara med på "kungadoppet" där man om man ville kunde bada i tidstypiska baddräkter och mycket, mycket mer. Det var också marknad längst med kajen (mellanbilden), underhållning från Kungälvs musikkår, Drillflickorna och Happy Clown och ryttare på Shirehästar som visade upp sig. Och det här var bara delar av programet! Det fanns så mycket att se och göra. Festen håller dessutom på i tre dagar, och man uppmuntras att klä sig i tidstypiska kläder om man vill och kan (det var mycket folk som ville och kunde, riktigt kul!)
Vi kunde inte haft mer tur med vädret heller. Det var småregnigt och riktigt gråmulet när vi åkte hemifrån, så naturligtvis hade vi klätt på oss ordentligt. Bara för att komma fram till ett Marstrand i strålande solsken och mer värme än vi nog haft på hela sommaren, haha. Snacka om att vi svettades! Men det var ändå ett riktigt trevligt avslut på vår semester, där vi även åt en middag på Hamnkrogen mittemot Marstrand så vi kunde fortsätta se aktiviteterna på avstånd.
Trots att vädret har varit oförutsägbart så är jag ändå nöjd med vår semester. Vi struntade i väderleksrapporterna och gjorde många mysiga utflykter ändå. De flesta blev mer lyckade än vi från början anat. Nu har det gått två veckor sedan semestern tog slut, jag har hunnit att både jobba och vara i skolan. Men om mindre än en vecka är det dags för semester igen, och då är det äntligen dags för våran resa till Prag!