awayfromkeyboard.blogg.se

2020-10-31
20:48:08

Rom, del 4 - hela dan, i Vatikan

Ett av de turistmål som jag tyckte var allra mest intressat att besöka var Sankt Peterskyrkan (översta bilden). Jag har insett efter den här resan att Italienarna verkligen älskar att dekorera sina kyrkor med både konst och guld, men ingenting slog Sankt Peterskyrkan! Den var giganstisk till att börja med, och så sjukt vackert utsmyckad. Det var nästan svårt att ta in allting.
Vi besökte både kyrkan och Vatikanen på samma dag. Men det var nog tur att vi tog kyrkan först, för oh my lord vad trötta vi var efter Vatikanen. Jag hade blivit varnad för att ett besök i Vatikanen skulle ta mer eller mindre en hel dag, men jag tror nästan att man hade kunnat vandra runt där i flera dagar om man hade orkar ärligt talat, haha. Det fanns hur mycket som helst att se! Och visst var det häftigt, men i slutet var vi så trötta i huvudet att vi mer eller mindre sprang igenom de sista rummen. Det tog ju liksom aldrig slut! Kul att ha sett det i alla fall :)
På de nedre bilderna ser ni först Deathstar, eller jag menar "Sfera con Sfera" (sfär inom sfär), och en av alla statyer som finns i en av alla staty-korridorerna, hehe. Den föreställer Nilus, eller Neilos, Gud över Nilen :)